Slik tar du vare på bilderammen din

Hvis du har erfart bekvemmeligheten med tilpasset innramming på nett, vet du at design av enrammekan ta så lite som fem minutter.

Når du har det hjemme og på veggen, er det viktig å ta vare på det slik at kunstverket eller bildet ditt kan beundres i mange år framover.Bilderammer er dekorative deler og ikke møbler, så de må håndteres og rengjøres litt annerledes.

Nedenfor finner du våre ekspertråd for hva (og ikke) du bør gjøre for å vedlikeholde din egendefinerte innrammede kunst.

De to hovedkomponentene i enbilderammesom må vedlikeholdes er selve rammen og glasset som dekker kunsten.De må behandles litt forskjellig, så vi deler opp omsorgen for hver enkelt.

Våre rammer kommer i et bredt utvalg av tre, malte og blader.Nedenfor finner du pleietips som er universelle for alle typer rammer.

Gjør: Tørk støv av rammen regelmessig

Som alle våre møbler og innredninger,bilderammertrenger regelmessig støvtørking.Du kan tørke støv av rammene med en myk støvklut, mikrofiber eller Swiffer.

Gjør: Bruk en fuktig klut for dyp rengjøring

Hvis rammen din trenger en dypere rengjøring enn en støvsuger kan gi, fukt en lofri klut lett med vann for forsiktig å tørke bort smuss som sitter fast.

Ikke gjør det: Rengjør rammen med trepolish eller kjemikalier

Trepolish eller kjemiske rengjøringssprayer kan ha uventede effekter på rammens finish og bør unngås.

Alle Level-rammer kommer med akryl (plexiglass) i innrammingskvalitet i stedet for tradisjonelt glass fordi det er lett, bruddbestandig og opprettholder et høyt nivå av klarhet.

Vi tilbyr flere forskjellige typer akrylglasur du kan velge mellom avhengig av ditt kunstverk og spesifikke behov.

Gjør: Tørk jevnlig tørk av glasuren

Regelmessig tørking av støv av akrylen sammen med resten av rammen er vanligvis det meste du trenger å gjøre for å opprettholde akryl, siden det er skånsomt og forhindrer oppbygging.

Ikke: Overrens glasuren

Med unntak av vanlige, ikke-UV-filtrerende glass, trenger alle innrammingsglasurer en forsiktig berøring når det kommer til rengjøring.Konstant avtørking og berøring av glasuren kan forårsake unødvendig slitasje, så hvis glasuren viser fingeravtrykk, smuss eller noe mystisk matsprut, er det først da nødvendig å tørke den ned med rengjøringsmiddel.

Gjør: Sørg for å bruke riktig rengjøringsmiddel

Glasurrengjøringsløsningen som vi inkluderer med hver Level-ramme er vårt foretrukne rengjøringsmiddel, men du kan også bruke isopropylalkohol eller denaturert alkohol.Det fine med disse rengjøringsmidlene er at de kan brukes på alle typer glass og akryl, også spesialbelagte typer.

Ikke bruk Windex eller annen løsning som inneholder ammoniakk, og vær oppmerksom på at spesielle akrylrense-/poleringsmidler som Novus ikke kan brukes på Optium Museum akryl da det ødelegger antirefleksbelegget.

Ikke gjør det: Bruk papirhåndklær

Papirhåndklær og andre slipende kluter kan etterlate riper på akryl.Bruk alltid en frisk mikrofiberklut (som den som følger med Level-rammer) som er fri for andre rengjøringsmidler eller rusk som kan skade overflaten på glasuren.

Foretrekker du en engangsklut anbefaler vi Kimwipes.

10988_3.webp


Innleggstid: Jun-10-2022